Милано ‘2012 предава щафетата на Филаделфия ‘2015

3 юни 2012, 21:52

Тази сутрин, в края на Светата Литургия, отслужена в Парко ди Бресо край Милано, с участието на един милион вярващи, Светият Отец обяви, че следващата Световна среща на семействата ще се състои през 2015 г. в американския град Филаделфия. „Изпращам сърдечните си поздрави на архиепископ Чарлз Чапът – каза Папата, – както и на католиците от метрополията, като бих желал да се срещна с тях и с многобройните семейства, идващи от целия свят”.
Преди да се сбогува с участниците в 7-та Световна среща на семействата в Милано, Бенедикт ХVІ благодари на всички, които са работили за осъществяването на събитието, и по-конкретно на кардинал Енио Антонели – председател на Папския съвет за семейството и кардинал Анджело Скола – архиепископ на Милано, както и на отговорниците за организацията, и на всички доброволци
По време на молитвата „Ангел Господен” Светият Отец отправи приветствени думи към поклонниците на различни езици. В обръщението си на френски език той изрази радостта си от състоялата се днес в Безансон беатификация на отец Мари-Жан Жозеф Латаст от Ордена на отците проповедници (доминиканци), известен с прозвището „апостол на милосърдието и на затворниците”.
Финалният поздрав на италиански от страна на Папа Бенедикт бе: „Скъпи милански, ломбардийски и италиански семейства и семейства от целия свят! Поздравявам всички ви с обич и ви благодаря за вашето участие. Насърчавам ви да бъдете винаги солидарни със семействата, които преживяват големи трудности, като имам предвид икономическата и социална криза, както и скорошното земетресение в Емилия. Нека Дева Мария ви придружава винаги и да ви подкрепя!”.

Източник: www.news.va

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар