„Аз обичам Свищов“

22 октомври 2017, 21:33

На 21 октомври в гр. Свищов се проведе „Аз обичам Свищов“ – обучаваща игра, организирана от Католическа енория „Св. Св. Кирил и Методий“, съвместно с община Свищов. „Аз обичам Свищов“ е игра предназначена за деца на възраст над 10 години, която вече стана традиционна, благодарение на отец Патрик и католическата енория в града. Темата на играта тази година бе: “Какъв е цветът на вятъра“. Целта на играта е: обогатяване знанията на децата относно историята на града и по-конкретно: Запознаване с част от първите сто неща станали в гр. Свищов.
Началото на играта бе в 9 ч. пред католическата църква, а енорийският свещеник отец Патрик Виал благослови децата, учителите и доброволците и даде старта й. На откриването присъстваха Кмета на Свищов Г-н Генчо Генчев и представители на Общината. Всички участници бяха разпределени по групи, като всяка група бе придружавана от ръководители. Групите посетиха: Свети Николското училище, музея „Алеко Константинов“, паметника на Цветан Радославов, Първото българско читалище „Еленка и Кирил Аврамови“, паметника на дарителите пред Стопанската Академия, античния град Нове и местността „Паметниците“ в околностите на Свищов. Освен нещата, които научаваха от своите ръководители, децата провеждаха и различни дейности: рисуване с пръсти на акварел: натюрморт и пейзаж; изработване на параходи от хартия с техника оригами; разшифроване на текст; подреждане на постери със снимки; изработване на гълъби от хартия.
Накрая децата, подредени в кръг, пуснаха в небето балони и фенери, със закачените за тях гълъби. Играта се проведе за шеста поредна година и в нея участваха повече от 130 деца от всички училища в Свищов. Както и предни години, в нея се включиха и деца от енория „Непорочно Зачатие на Дева Мария“ в с.Ореш.

Росица Златева

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар