Неравната борба на родителите на Алфи Еванс с британските институции и болницата-убиец

27 април 2018, 09:50

След като загубиха всички съдебни битки в държавата на Нейно Величество кралицата, родителите на малкия Алфи Еванс бяха изправени пред ново ужасяващо предизвикателство. Във вчерашния късен следобед бащата на Алфи, Том Еванс, излезе пред камерите и прочете изявление, което по доста съмнителен начин съдържа думи и термини от разпространеното същата сутрин изявление на ръководството на болницата. Пред медиите Том прочете, че моли всички протестиращи в подкрепа на Алфи да си отидат по домовете, да оставят семейството и болницата извън публичния шум, за да може да се продължи по т. нар. „план за осигуряване комфорта и достойнството“ на малкия Алфи. Въпросното изявление бе публикувано от Том и в една от фейсбук страниците, подкрепящи Алфи (Alfie’s Army Official). То представляваше снимка, на която се вижда напечатан, леко смачкан лист.
От коментарите в социалните мрежи, както и от репортажите на някои медии, силно ангажирани със случая, може да се направи обоснован извод, че Том е бил принуден да прочете едно предварително написано и принтирано изявление, чийто автори вероятно са адвокатите на болницата. Както пише LifeSiteNews, будят подозрение следните факти:
- снощи Том призова всички поддръжници да си отидат по домовете; само ден по-рано той призоваваше отново през камерите самият папа Франциск да дойде в Ливърпул и да спаси детето му;
- снощи Том благодари на болницата за нейния професионализъм и грижи; само ден по-рано той бе декларирал, че ще съди медицинския състав на лечебното заведение заради заговор за убийство на детето му;
- снощи Том оцени високо грижите, полагани от лекарите; ден по-рано той обобщаваше това, което знаеше и целият свят – че с Алфи се държат по-зле и от животно: бе оставен без кислород, вода и храна.
LifeSiteNews обобщава, че докато е чел изявлението, тонът на Том е бил твърде различен от обичайния: без никаква емоция и използващ думи, нетипични за него. Може да се направи преглед на всички негови изявления дни наред: речникът му просто не е този, използван в снощното изявление.
Прочетеното изявление изглеждаше като списък с желания, спуснат от болницата:
- да бъде спряна дейността на Alfie’s Army;
- светът повече да не получава новини в реално време за състоянието на Алфи;
- като изчезне от полезрението на обществото, болницата да била можела да продължи с обичайната си дейност и да се била грижела спокойно за лечението на другите пациенти.

За целия свят е ясно, че снощи Том Еванс прочете изявление, което не бе писано от него.
За целия свят е ясно, че Том и Кейт, оставени сами от всички възможни институции, не могат да се преборят с марксисткото право на Великобритания, съгласно което държавата решава вместо човека.
За целия свят е ясно, че след снощното изявление съдбата на Алфи става още по-неясна, и той самият изглежда в още по-голяма опасност.
За целия свят е ясно, че вероятно снощното изявление на Том е бил единственият вариант, пред който са били поставени родителите на Алфи, ако искат да останат по някакъв начин близо до „затворника“ в Alder Hey.
Това, което всички ние можем да направим, е да се молим!

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар