Молитвено участие в VIII поклонничество пеша до Богородица от Малко Търново – ЧЕТВЪРТИ ДЕН

25 август 2018, 07:00

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
25 август (събота)
МАРШРУТ: Заберново – Стоилово – Малко Търново
СВ. ЛИТУРГИЯ: латински обряд, Параклис на Дева Мария покровителка на единството между християните – Малко Търново, празник на св. Лудвиг IX
НАМЕРЕНИЕ НА ДЕНЯ: за единство на християните

ОТКЪС ОТ ЕВАНГЕЛИЕТО ЗА МЕДИТАЦИЯ

Mт 11, 28-30
Дойдете при Мене всички отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя;
вземете Моето иго върху си и се поучете от Мене, понеже съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душите си; защото игото Ми е благо, и бремето Ми леко.

За какво моля? За дълбоко усещане на нежната любов на Исус по време на трудности и обремененост.

Ще събудя в себе си дъбок копнеж да преживея това размишление колкото може по-близко до Исус. Ще моля Светия Дух да ми помогне да се прилепя към Исусовото сърце и да черпя от всяко слово, което ми казва:

„Дойдете при Мене всички…“ Ще си представя себе си в тълпа от хора, притискащи се към Исус. Ще видя Неговия поглед, който търси внимателно всеки един подред. Поглежда към мен, изчаквайки.

Ще попитам за моите отношения с Исус. Дали се чувствам очакван, приет и възлюбен от Него? Какво ме приближава към Него и какво ме отдалечава? Какво ми пречи най-много да се приближа повече към Него?

„Вземете Моето иго върху си…“ Ще помоля Исус да влезе с мен в тези ситуации в моя живот, в които ми е най-трудно. Ще Го питам: Кое е моето бреме, от което не бива да бягам? Искам ли да го взема върху себе си?

Ще Му поверя най-трудните ситуации в моя живот, които ме обременяват и ми отнемат радостта и мира в сърцето. Ще дойда при Исус и ще Го помоля да стане успокоение за моята душа.

Исус ми обещава, че ако му предам моите страхове и трудности, игото ми ще стане благо, а бремето леко. Вярвам ли в това? Ще си спомня за моментите, в които обещанието на Исус се е осъществила „пред очите ми“. Кои бяха тези ситуации?

Ще отида по-близо до Исус. Ще Го помоля да ме прегърне и да ме притегли към себе си с моята отруденост и обремененост. Ще Го поканя в моя живот. Днес ще нося в сърцето си молитвата: „ Исусе, Ти си моето успокоение и подкрепа.

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар