Исус иска да царува чрез Мария

16 март 2019, 16:18

„Исус дошъл на света чрез Мария и чрез Мария Той иска да царува в света.

По време на земния си живот Мария била напълно непозната. В дълбокото си смирение Тя постоянно копнеела, преди всичко да остане скрита пред целия свят. Не мислела за себе си; само Бог можел да Я познава.

Бог чул молбите Й за живот в неизвестност, бедност и смирение. Затова скрил от почти всички хора Нейното зачатие, Нейното раждане, Нейния живот, Нейните тайни, Нейното възкресение и възнасяне в небето. Дори родителите Й не знаели за тайнственото Й величие. Ангелите също се питали „Коя е тази?” И на тях Всевишният дал само отчасти представа за тайните на Мария.

Бог Отец допуснал Мария да не извърши през живота си никакво чудо, поне не такова, което да стане известно, въпреки че Й бил дал властта за това. Бог Син допуснал Тя да говори толкова рядко, въпреки че Й бил дал Своята мъдрост. Бог Свети Дух, чиято вярна годеница Тя всъщност била, допуснал обаче неговите апостоли и евангелисти да кажат съвсем малко за Нея, само толкова, колкото било необходимо, за да се открие Исус Христос.“

Св. Л.М.Гриньон дьо Монфор

ЗАБЕЛЕЖКА: Материалите, публикувани в този уебсайт, могат да бъдат копирани, публикувани и използвани само с изричното разрешение на редакцията на www.catholic-news.bg!

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар