Евхаристичното чудо в Ла Рошел

12 юни 2020

В Ла Рошел, Франция, момче, което страдало осем години от парализа и немота, било моментално излекувано, след като приело Св. Причастие на Великден през 1461 година. Парализата изчезнала напълно и то възвърнало способността си да говори. Най-авторитетният документ, който нагледно представя евхаристичното чудо е ръкопис с илюстрации, съхраняван до наши дни в катедралата на Ла Рошел.
През 1461 година госпожа Жана Льокре завела дванадесетгодишния си син Бертран на Великденската литургия в църквата „Св. Вартоломей“ през 1461 година. Когато било на седем години, момчето паднало от голяма височина и оттогава било парализирано и загубило говора си. Когато дошло време за Причастие, момчето дало знак на майка си, че също иска да приеме Исус в Евхаристията.
Отначало свещеникът отказал да даде Причастие на момчето, понеже то не можело да се изповядва поради немотата си. Но детето продължавало мълчаливо да умолява за Причастие и накрая свещеникът се съгласил. В момента, в който Бертран приел Хостията, бил разтърсен от тайнствена сила. Започнал да се движи и да говори и бил напълно излекуван. В документа, описващ чудото, е записано, че първите думи на момчето били: „Adjutorium nostrum in nomine Domini!“ (Нашата помощ е в името на Господ).

Превод: catholic-news.bg

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар