Четвъртата свещичка от адвентния венец: Ангелската свещ

18 декември 2022

Четвърта неделя от Адвента
„Да срещнем Исус означава да БЛАГОДАРИМ”

Четвъртата свещичка от адвентния венец се нарича „Ангелската свещ”, в чест на ангелите и новината, която донесоха на човечеството в онази чудна нощ!

При запалването на четвъртата свещичка:

Водещ: Благодарим Ти, Господи, за дара на Вярата, който ни даде в деня на Кръщението, и която блести в пълнота в Мария, която повярва на Твоята дума и каза своето „Ето ме”. Благодарим Ти, Господи, за дара на Надеждата, която ни поддържа по пътя на живота и която умее да вижда и обича онова, което още не е дошло; тя също блести в Мария, младата девойка. Благодарим Ти, Господи, за дара на Любовта, която остава във вечността и ни позволява да Те срещнем във всеки човек. Благодарим Ти, Господи, за Мария, нашата Майка, образец на всяка добродетел, неопетнена девица, силна жена, пример за правда!
Всички: Поверяваме се на теб, о, Мария, през това време на Адвента. Дай ни да споделим послушанието, доверието, очакването, любовта и пълното отдаване, които Ти знаеше как да даряваш на Бог и на нашия Исус!

Преди загасване на свещичката:
Водещ: Исусе, ела сред нас.
Близо до Теб няма от какво да се страхуваме.
Дай ни благодатта да съумеем да кажем нашето „да” на Божественото Слово със същата вяра, с която Те прие Мария, така че през нашето съществувание да направим място на любовта, смирението и отвореността към ближния.
Всички: Да те приемем, Господи, с по-дълбока вяра и с подкрепата на Мария! Ела сред нас и за целия свят!

Източник: Parrocchia San Gerardo Vescovo
Превод: www.catholic-news.bg

Новини: Хроника

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар