Броеница на сълзите на Дева Мария Богородица

Начало:

Разпнати Исусе! Прострени в Твоите крака, Ти поднасяме сълзите на Тази, която те придружаваше с искрена и дълбока любов по твоя мъчителен Кръстен път. Дай, о добри учителю, да приемем присърце уроците, които ни дават сълзите на Твоята пресвята Майка, за да изпълним святата Ти воля на земята така, че да бъдем удостоени да Те хвалим и славим в небето през вечността. Амин.

След това се размишлява върху седемте болки на Пресветата Дева и се моли:

На голямото мънисто: „О, Исусе, погледни сълзите на Тази, която най-силно Те обичаше на земята и която най-много Те обича в небето.”

На малките мъниста (7 пъти): „О, Исусе, изслушай молбите ни заради сълзите на Твоята пресвята Майка.”

Накрая се моли 3 пъти: „О, Исусе, погледни сълзите на Тази, която най-силно Те обичаше на земята и която най-много Те обича в небето.”

След това: „О, Мария, Майко на любовта, на болките и на милостта, ние Те молим, съедини молитвити Си с нашите, за да чуе Исус, Твоят Божествен син, към когото се обръщаме, нашите молби в името на Твоите майчини сълзи и да ни даде с благодатите, за които молим, венеца на вечния живот. Амин.
Твоите сълзи, о Прескръбна Майко, унищожават властта на ада. Чрез Твоята божествена благост, о приковани Исусе, предпази света от заплашващата го заблуда!”

Броеницата на сълзите на Дева Мария Богородица е дадена на сестра Амалия на бичувания Исус от Кампинас, Бразилия, на 8 март 1930 година.

(по http://www.viarosa.com/)

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар