Апостолат „Маргаритка“

Апостолат „Маргаритка”

Молитвеният апостолат за свещениците е повикан за живот от една канадска професорка. Наречен е по името на Маргарет О`Донъл от Канада, която през 1951 г. – тогава 13-годишна – се разболява от полиемиелит и остава прикована към леглото. Тя бързо осъзнава, че може да жертва страданието си за другите и го отдава на свещениците. До смъртта си прекарва 27 години в болест и саможертва. В центъра на маргаритката (тичинката) се записва името на свещеника, за когото е молитвата, а на всеки от седемте листчета около него – имената на седемте човека, които обещават тържествено пред Светото Причастие през целия си живот да се молят винаги в избран от тях ден от седмицата за него, като молитвата продължава и след смъртта на този свещеник.

Молитва
О, Исусе, Божествен пастир, Който си призовал апостолите, за да ги направиш ловци на човешки души. Ти повика отец … , за да Ти служи. Направи го Твой ученик и слуга. Дай му да споделя с Теб желанието за изкупление, заради което Ти подновяваш жертвата си на всички олтари. О, Господи, Ти живееш вечно, за да се застъпваш за народа си. Открий пред този свещеник нови хоризонти, за да забележи, че хората по света гладуват за светлината на истината и любовта; за да стане сол на земята и светлина на света. Укрепи го с Твоята сила и го благослови.
Свети покровителю … на отец …: Препоръчвам го днес на твоето специално покровителство. Моля те да се застъпваш за него пред Бог и да му помагаш във всички трудности. Помогни му да остане верен на Бог и да даде добри плодове за Негова най-голяма слава. Свети Йосифе, укрепи го в целомъдрието и смирението. Света Мария, пази го от всяко зло. Амин.
След това се моли Веруюто, 7 х Отче наш, Радвай се , Слава…
Свещеник …………………………..
Понеделник ……………………………
Вторник ……………………………
Сряда ………………………………
Четвъртък ……………………………….
Петък ………………………………..
Събота ………………………………..
Неделя ………………………………..

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар