ІІІ.3.1. Трета седмица – първи ден

Любовта на Христос към нас: Въплъщението

Третата седмица, казва свети Луи Мари Гриньон, ще използваме, за да опознаем Исус Христос.
Не можем да обичаме това, което не познаваме. Което пък познаваме половинчато, не можем да обичаме от цяло сърце. Ще молим Мария да ни въведе в познанието за Исус, да ни открие своя божествен Син, така че чрез нея той да царува неограничено в нас. Отказваме се от сатаната и избираме Исус Христос за наш цар, за наш единствен господар и повелител.

Скритата от вечността невидима Божия любов се прояви видимо в Исус Христос. Кой е в състояние да проумее таз мистерия? Да помолим Майката на красивата любов да ни даде да познаем любовта на Христос, която „превъзхожда всяко знание“ (Еф 3,19).

„С вечна обич те обикнах и затова прострях към тебе благоволение“ (Йер 31, 3).
„Защото Бог толкоз обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всякой, който вярва в Него, да не погине, а да има живот вечен“ (Ив 3, 16).
„И Словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина; и ние видяхме славата Му, слава като на Единороден от Отца“ (Ив 1, 14).
„И вече не аз живея, а Христос живее в мене. А дето живея сега в плът, живея с вярата в Сина Божий, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене“ (Гал 2, 20).

Молитва: Господи, чрез благовестието на Ангела ние узнахме за въплъщението на Христос, Твоя Син. Сега Те молим:
Влей благодатта Си в нашия дух, за да достигнем чрез неговите страдания и кръст до славата на Възкресението. Амин.

Духовно четиво: „Подражание на Христа“, част ІV, гл.2 – За голямото добро и любов, които Бог проявява към човека в тайнството Евхаристия

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар