Евхаристичното чудо в Перу

Преди повече от три века и половина евхаристично чудо станало и в перуанския град Пуерто Етен. Върху хостията, изложена за поклонение, се появило Детенцето Исус с три сияйни бели сърца, съединени помежду си. Всяка година на 12 юли там започват тържествата, посветени на чудото. На тях изображението на Детенцето Исус бива пренасяно от храма, който е посветен на него, в главната църква на Етен. Празникът продължава до 24 юли.
Първото явление на Божествения Младенец върху Евхаристията станало на 2 юни 1649 г., по време на вечерната литургия и тържественото излагане на Светите Дарове в чест на празника Тяло Христово. В края на службата монахът-францисканец Хером де Силва Манрике решил да премести цибориума обратно в дарохранителницата, но се спрял – на хостията се появило сияйниято лице на Детенцето Исус, обкръжено от гъсти кестеняви къдрици, които стигали до раменете му. Всички, които били в църквата, видели това.
Второто явление станало на 22 юли същата година, на празника на св. Мария Магдалена, която е покровителка на града. Според свидетелството на брат Марко Лопес, настоятел на манастира Чиклайо, по време, когато Светото Причастие било изложено, Божественият Младенец отново се появил на хостията, облечен с лилава дреха. Под нея той бил с бяла риза до средата на гърдите, както имали обичай да носят южноамериканските индианци. С този знак Божественият Младенец пожелал да стане като живеещите в Етен индианци мочика, за да им покаже любовта си. При това явление, което продължило петнадесетина минути, много хора забелязали на хостията три бели сърца, които били свързани помежду си, подобно на Трите Лица в Светата Троица, съединени в Евхаристията.
Празникът в чест на Milagroso Nino (Чудесния Младенец) се отбелязва до днес в Етен. Всяка година за него в града пристигат хиляди поклонници.

Превод: catholic-news.bg

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар