Молитва към Дева Мария, Царица на душите в чистилището

Света Мария, Ти велика ходатайко, Твоята майчинска любов обхваща по еднакъв начин всички души, които са изкупени с кръвта на Твоя Син Исус.
Скръб пълни сърцата ни, когато мислим за нашите починали. Но ние имаме безгранично доверие в Твоето застъпничество. Затова идваме при Теб, велика Царице. Смъртта разкъса земните връзки, но не угаси любовта, свързваща ни с тези, които живяха със същата вяра като нас.
Мария, безброй души в чистилището чакат, изгарящи от нетърпение, да им окажем помощ с нашата молитва, с нашите добри дела. В любовта на Исус Христос ние издигаме от тяхно име молещи очи и сърца към Теб, любяща Майко на всички верни.
Изслушай молитвата ни!
Докосни сърцето на Твоя Син, нашия Спасител, с майчинското си застъпничество! Нека Твоята святост замести нашата мизерия, Твоята любов – нашето безсърдечие, Твоята мощ – нашата слабост!
Царице на небето, дай, та скоро да се изпълни горещото желание на починалите души да бъдат допуснати до блаженото съзерцание на Бога!
Майко добра, молим Те специално за душите на нашите близки, на свещениците, на всички, които са нъсърчавали почитта към Тебе, които са правили добро на другите и са изпитвали състрадание към тях и накрая за душите, които са забравени. Дай всички ние да сме заедно един ден в небето и в щастието на Твоето присъствие да можем да се наслаждаваме заедно със светците на съзерцанието на Бога. Тогава ние ще Ти благодарим безкрай, добра Майко, неуморна Утешителко, за всички благодати, които си ни издействала. Амин.

Папа Пий ХІ

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар