І.2.1. 12 дни за освобождаване от духа на света: 1. Първи ден

Призивът на Христос да го следваме

Да погледнем с Духа на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Той ни призовава да му се посветим напълно чрез ръцете на неговата пресвята Майка; защото това е най-сигурният и най-красив път, за да станеш истински ученик на Исус Христос.

Размишление върху „Зовът на Исус Христос“. „Четирите отличителни белега на Исусовите ученици“ от „Писмо до приятелите на Кръста“ (14)-(23).

Исус до своите ученици: „Тогава Исус рече на учениците Си: ако някой иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва; защото, който иска да спаси душата си, ще я погуби; а който изгуби душата си заради Мене, ще я намери; защото каква полза за човека, ако придобие цял свят, а повреди на душата си? Или какъв откуп ще даде човек за душата си? Защото ще дойде Син Човеческий в славата на Отца Си със Своите Ангели, и тогава ще въздаде всекиму според делата му“ (Мт 16, 24-27).

Молитва: Боже, Ти искаш всички хора да постигнат спасението и да достигнат до познанието на истината. Молим Те, изпрати работници на Твоята жетва и им дай с пълно доверие да възвестяват Твоето Слово, така че то да се разпространява бързо и да свети надалеч, за да познаят всички народи Теб, единствения истински Бог, и Исус Христос, когото Ти изпрати, Твоя Син, нашия Господ. Амин.

Духовно четиво: „Подражание на Христа“, Тома Кемпийски – книга І, гл.1 „За подражание на Христа и презиране на всички светски суети“

Превод: catholic-news.bg

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар