Евхаристичното чудо в Буенос Айрес (2)

Това е докладът на професор Кастаньон за евхаристичното чудо, което е станало през 1996 г. в енория „Santa Maria“:

„На 15 август 1996 г., когато било раздавано Св. Причастие, осветена хостия паднала от ръката на един верен. Той не я вдигнал, понеже мислел, че е „мръсна“. Друг богобоязлив човек , който забелязал, че хостията е паднала на земята, я взел, поставил я настрана и веднага съобщил за това на свещеника, отец Алехандро Пезет. Според разпорежданията на Църквата, той я пуснал в съд, пълен с вода, който поставил в тавернакула, където трябвало да остане до разтварянето на хостията.
На 26 август, когато тавернакулът бил отворен, за да се извади съда с падналата хостия, се установило, че тя не се е разтворила. Вместо това, върху нея се виждали червеникави петна, които се уголемявали. Свещениците от енорията веднага се свързали с архиепископа на Буенос Айрес и му съобщили за случилото се. Било взето решение да се изчака с изследването на хостията. Когато през 1999 г. архиепископът бе уведомен, че аз имам желание да проведа научните изследвания безплатно, той ми възложи да направя това.
На 6 октомври 1999 г. заминах за Буенос Айрес и разговарях с петимата свещеници, които бяха свидетели на случилото се. Те ми обясниха, че и през 1992 г. е капала кръв от една осветена хостия. Бяха я поставили в дестилирина вода. За съжаление това е най-неподходящият начин за консервиране. Ето защо бях много загрижен. По принцип е известно, че след вземането на кръв може да се направи пълна кръвна картина, която дава информация за белите кръвни телца. В кръвта има различни бели кръвни телца със специални свойства. При първото чудо свещениците възложили на член от тяхната общност, една химичка, да направи анализ на кървящата хостия. От резултата на кръвната картина тя установила, че в случая се касае за човешка кръв. Тя била много учудена от това, че белите кръвни телца били активни. Но химичката не могла да направи генен тест, тъй като провеждането му тогава било много сложно. Взех проба от двете хостии в присъствието на нотариуса на архиепископа, който удостовери законосъобразността на този процес в съответствие с предписанията на църковните власти в Аржентина. Искам да обърна внимание на това, че тогавашният архиепископ на Буенос Айрес бе потърсил препоръки за мен във Ватикана, още преди да се свърже с мен. Те му бяха предоставени от Н.П. Монс. Джанфранко Джироти, тогавашен заместник-секретар на Конгрегацията за учението на вярата и пряк сътрудник на кардинал Ратцингер.
На 21 октомври отидох в лабораторията за генни изследвания на Сан Франциско, където трябваше да бъде направен анализ на пробите. На 28 януари 2000 г. в тях бяха установени фрагменти от човешка ДНК. Значи се касаеше за човешка кръв, съдържаща човешки генетичен код. През март 2000 г. ми бе съобщено, че в анализите се включва и прочутият съдебен лекар и хистопатолог д-р Роберт Лоурънс, един от най-големите експерти по тъкани. Първоначално се уплаших от тази новина, тъй като сътрудничеството на д-р Роберт Лоурънс щеше да означава за мен значително покачване на разноските. Обясниха ми обаче, че на неговото сътрудничество се държи много, тъй като са намерени субстанции, показващи голяма прилика с човешка тъкан. Д-р Лоурънс изследва пробите и установи човешка кожа и бели кръвни телца. През декември 2000 г. той ми съобщи, че може да получи още ДНК проби.“

(Следва)

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар