Евхаристичното чудо в Бордо

В Бордо благославящият Исус се появил за двадесет минути върху хостията, изложена за обожаване. Параклисът, в който станало това евхаристично чудо, може да бъде посетен и днес за почитане на реликвата. Той се намира в църквата на манастира „La Solitude“ (пустиня) в Мартилак, Франция.
Евхаристичното чудо в Бордо е свързано с основаването на религиозната общност „Св. Семейство“ през 1820 г. от отец Пиер Ноай, която действа до днес в Африка и Азия.
Чудото станало двадесет месеца след основаването, в църквата „Св. Евлалия“, на Rue Mazarin, Бордо. Когато абат Делор, който замествал отец Ноай за литургията, вдигнал Светото Причастие, за да благослови с него, на хостията се появил Исус. Многото верни, които присъствали на Литургията, можели да виждат в продължение на двадесет минути благославящия Исус върху осветената хостия.
Някои дори чували гласа на Исус: „Аз съм този, който съм“. Достоверността на събитието била потвърдена от църковните власти, в това число и от архиепископа на Бордо, монс. д`Авио, който изслушал лично всички свидетелства на присъствалите на чудото.

Вж. още

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар