Eвхаристичното чудо в Морн-Руж, о-в Мартиника

Сутринта на 8 май 1902 г., на о-в Мартиника внезапно и с извънредна сила избухнал вулканът в Монт Пеле. Потоците лава светкавично достигнали и разрушили напълно столицата на острова Сен-Пиер, разположена на брега на морето, на седем километра от върха. А селцето Морн-Руж, което се намира на склона на планината, било пощадено по мистериозен начин от лавата.
Това удивително събитие било придружено от явлението на Исус Неговото Пресвето Сърце върху Светата Евхаристия, която била изложена за обожаване. Много свидетели присъствали на чудото.
На Възнесение, 8 май 1902 г., четвъртък, когато вулканът започнал да изригва лава, хората от селото, които били почитатели на Пресветото Сърце Исусово, веднага се събрали в Църквата, за да молят Notre Dame de la Déliverance – Дева Мария на Спасението за милост и пощада за селото.
Надвисналото нещастие накарало хората да сключат мир помежду си и да изповядат греховете си. Енорийският свещеник дал на всички присъстващи опрощение на греховете, раздал Светото Причастие и изложил Пресветото Тайнство за обожаване. Изведнъж една жена извикала: „Пресветото Сърце Исусово на хостията!“ Много хора видели явяването на Христос, който показвал на хостията увенчаното си с тръни сърце. Някои видели дори как от него капела кръв. Явлението траяло няколко часа и изчезнало, когато монстранцата била поставена обратно в тавернакула. Бедствието помогнало на населението на селото да се помири с Бога и и да приеме Светите тайнства, за да се подготви за смъртта в Божията благодат. Същата година, на 30 август ново силно изригване на вулкана Монтан-Пеле разрушило селцето Морн-Руж. (на снимката)

Превод: catholic-news.bg
Снимка:http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mount_Pel%C3%A9e_1902_-_Morne_Rouge.jpg

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар