Евхаристичното чудо в Бетания, Венецуела

На 8 декември 1991г. отец Оти Оса Аристизабал служел Светата Литургия в параклиса на светилището Betania a Cúa, когато изведнъж видял, че по време на превръщането хостията започнала да кърви.
Днес тази хостия се намира в манастира на августинките Recollette del Sacro Cuore, където е изложена за вечно обожаване. Годишно тя е посещавана от много поклонници, включително и от чужбина.
С нея са свързани много чудеса, едно от тях е чудото, което се случило с млад американец. Той заснел как изложената пред верните кървяща хостия пулсира като сърце.

В полунощ, на 8 декември 1991 г. отец Оти отслужвал среднощна литургия в светилището Бетания.
Той описва това, което се случило тогава по следния начин:
„След като приех една част от голямата хостия, която бях разделил на четири,
върнах останалите части в чинийката. Малко след това погледнах чинийката и не повярвах на очите си, защото върху едно от парчетата на хостията, които бях отчупил, имаше червено петно, от което изтичаше червена субстанция, също като рана, от която тече кръв. След литургията взех хостията и я занесох в сакристията, за да я запазя на сигурно място тук. На следващия ден, в шест часа сутринта влязох в сакристията, за да видя хостията и установих, че от нея продължаваше да тече кръв, която скоро след това засъхна. Въпреки това тя и днес изглежда сякаш е прясна. Удивително е, че кръвта течеше само от едната страна на парченцето, без да оставя петна върху другите евхаристични видове.“ По време на Литургията в църквата се намирали множество поклонници, които веднага установили, че свещеникът няма рани, от които да е кръвта върху хостията. Освен това анализът показал, че кръвта на свещеника не била еднаква с тази върху парчетата. Кървящата хостия била подложена на специални изследвания, назначени от тогавашния епископ на Лос Текес, Н.Впр. монсеньор Пио Бело Рикардо, и резултатите потвърдили, че в случая се касае за човешка кръв от групата АВ положителна, и че тя съвпада с кръвната група от Торинската плащаница и кървящата хостия от евхаристичното чудо в Ланчано, станало през 750 г., което било проучено от 500 комисии на Световната Здравна Организация. Оттогава хостията в Бетания се почита и обожава от хиляди поклонници не само от Венецуела, но и от цял свят. Тя може да бъде видяна в манастира на августинките в Лос Текес всеки ден през цялата година, по всяко време на денонощието, в параклиса на Вечното обожание.
По време на посещението си в манастира на августинките, Даниел Дж. Сенфорд, млад поклонник от Ню Джърси, успял да заснеме с камерата си още едно чудо, което станало с хостията. Ето неговите показания: „На 12 ноември 1998 г. бях с една молитвена група в Бетания. Заведоха ни при кървящата хостия в параклиса на августинките в Лос Текес. Духовният ни ръководител, отец Мацарела, служеше Светата Литургия. След това той отвори тавернакула, където се съхраняваше хостията. С голяма изненада гледах хостията, която изглеждаше така, сякаш е в пламъци, а в центъра и имаше биещо сърце, от което течеше кръв. Гледах тази картина около 30 секунди. След това хостията отново възвърна предишния си вид. Успях да заснема част от това чудо с камерата си.“

Източник:miracolieucaristici.org
Превод: catholic-news.bg

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар