ІІІ.3.7. Трета седмица-седми ден

4. Пълното отдаване на Исус чрез Мария

Намираме се в края на нашата подготовка за посвещението. Всички наши размишления ни показаха колко добро и разумно е то. Най-висшето деяние на любов тук на земята е и най-естествено. Нека с голямо сърце, съзнателно и с пълна свобода да извършим онова посвещение, което е единствено подходящият отговор на Божията любов.

Размишление: “Трактат за истинската набожност към Пресветата Дева“ [120] – [125]: За същността на истинската почит към Дева Мария.

„Оня, Който и собствения Си Син не пощади, а Го отдаде за всички ни, как няма да ни подари с Него и всичко? Кой ще ни отлъчи от любовта Божия: скръб ли, притеснение ли, или гонение, глад ли, или голотия, опасност ли, или меч? Защото аз съм уверен, че ни смърт, нито живот, ни Ангели, ни Власти, нито Сили, ни настояще, нито бъдеще, ни височина, ни дълбочина, нито друга някоя твар ще може да ни отлъчи от любовта Божия в Христа Исуса, нашия Господ“ (Рим 8, 32.35.38.39).

Молитва: Молим Те, Господи, Светият Дух да разпали в нас онзи огън, който нашият Господ Исус Христос изпрати на земята. Приеми тази духовна жертва, която принасяме и направи и нас самите съвършен жертвен принос за Теб. Амин.

Духовно четиво: „Подражание на Христа“, ІV част, гл. 9

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар