Броеница за заченатите деца

Как се е появила тази специфична Броеница и с какви обещания е свързана?

На 7 октомври 1997 г., празника на Светата Броеница, Дева Мария се явила на Морийн Суини-Кайл, скромна домакиня, съпруга, майка и баба, израснала в Кливланд, Охайо, където живее със съпруга си Дон.
Девата била облечена в бяло и държала в ръцете си странна Броеница: мънистата, на които се моли „Отче наш”, наподобявали капки кръв, оформени като малки кръстове, а десетте мъниста за „Радвай се” представлявали светлосини сълзи, като във всяка една имало по едно неродено бебе. Кръстът на Броеницата бил от злато. Дева Мария казала на Морийн: „С тази Броеница, която виждаш тук, небето ви подарява оръжие, с което да бъде надвито злото от аборта. Небето плаче заради последиците, които ще настъпят поради този голям грях. Историята на народите и бъдещето на всички хора са се променили заради възмутителното поведение спрямо живота, този велик подарък.”
„Днес на вярващите, които са ми посветени, трябва да се възлагат големи отговорности… Дори и моите явления доведоха до разногласие и то заради силите на сатаната, който иска да осуети плановете ми.”
„Затова на днешния мой празник призовавам всички мои деца да се съберат заедно в сърцето ми. Не допускайте да бъдете разединени заради гордо своенравие. Станете част от пламтящото ми Сърце. Обединете се чрез любовта и молитвата на мощната Броеница. Разпространявай това, което днес ти показах.”
След три години и половина показаната от Дева Мария Броеница на заченатите деца вече се изработвала ръчно и се разпространявала.

На 2 юли 2001 г. Дева Мария се явила на Морийн като Скръбната Божия Майка и обещала: „Уверявам те, дъще моя, че всяко едно „Радвай се”, измолено от любящо сърце, спасява един невинен живот от смъртта чрез аборт.”
„Когато молиш тази Броеница, мисли за изпълненото ми с грижи Непорочно Сърце, което непрекъснато трябва да гледа как се правят аборти.”
Морийн попитала: „Света Майко, това важи за всяко едно „Радвай се” или само ако се молим с Броеницата за неродените деца?” Отговорът бил следният: „Благодатта, свързана с тази специална Броеница е особена. Тя трябва да се моли винаги против аборта.”
При явлението си от 3 август 2001 г. Светата Дева съобщава: „Всяка Броеница, измолена с тези мъниста докрай, смекчава все още неизтърпяното наказание за греха на аборта.”
Броеницата трябва винаги да бъде осветена предварително от свещеник.
На 13 октомври 2004 г. представителки на създадената от Морийн организация на обединените сърца е приета от Папа Йоан-Павел ІІ, когато той благославя Броеницата за заченатите деца.

Как се моли Броеницата за заченатите деца според желанието на Божията Майка:

Броеницата се издига към небето и се изговарят следните молитви:

„Царице небесна, с тази Броеница поверяваме всички грешници и всички нации на Твоето Непорочно Сърце.”
След това се прави кръстният знак.
„В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.”

„Небесни Отче, в това кризисно време, обхванало целия свят, направи така, че всички души да намерят мир и сигурност за себе си в Твоята Божествена воля. Дай на всяка душа благодат, за да разбере, че Твоята воля означава Свята Любов в настоящия момент.“

„Милостиви Отче, просветли всяка съвест, за да разбере къде противоречи на Божията воля и върви по грешни пътища. Дай на света благодатта за обръщане и време, за да стане това обръщане. Амин.”

„Исусе, Сине Боже, с тази Броеница Те молим да отнемеш от сърцето на света съгласието да извършва греха на аборта. Отстрани воала на измамата, поставен от сатана върху сърцата, който представя разюздаността като свобода и открий истинското и лице – робство на греха. Постави в сърцето на света ново страхопочитание, за да уважава живота от зачатието му.”

„Вярвам в един Бог…”
„Слава на Отца и Сина и Светия Дух, както беше в началото, сега и всякога и във веки веков. Амин.”
„Отче наш”
„3 х „Радвай се” за добродетелите на вярата, надеждата и любовта”
„Слава…”
Молитвата от Фатима: „О, Исусе, прости ни греховете, предпази ни от вчения огън и въведи в небето всичките души, а особено онези, които най-много се нуждаят от Твоето милосърдие.”

Молитва-възглас за заченатите: „Исусе, закриляй и спасявай заченатите!”

На всяка десетка от Броеницата се размишлява върху една от тайните за деня.
На червените мъниста се моли „Отче наш”
На 10-те мъниста-сълзи се моли 10 х „Радвай се”
В края на всяка десетка:
„Слава на Отца…”
Молитвата от Фатима: „О, Исусе, прости ни греховете…”

В края на Броеницата се моли:
„Радвай се, Царице, Майко милостива, живот, сладост и надежда наша, радвай се. Към Тебе викаме ние, изгнани синове Евини, към Тебе въздишаме с плач и ридания в тази плачевна долина. Ти, прочее, като наша защитница, обърни милостивите Си очи към нас и покажи ни след това изгнание Исус, благословения плод на Твоята утроба, о преблага, о милостива, о сладка Дева Марио.”

„Боже, чийто Единороден Син с живота, смъртта и Възкресението си ни е заслужил вечна слава, дай молим Ти се, като размишляваме върху тайните на Броеницата на Блажената Дева Мария Богородица да можем да подражаваме в онова, което съдържат и да придобием, което обещават. Чрез Христа нашия Господ. Амин.”

„Свети Йосифе, вземи под твоето покровителство всички деца, родени и неродени, както и техните родители и се моли за тях.”

За намеренията на Светия Отец:
„Отче наш”
„Радвай се „
„Слава…”

„В името на Отца…”

Превод: catholic-news.bg

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар