Майски размишления (9): Непорочна Дево, не подминавай нашите сърца!

15 май 2011, 01:25

Първото поклонничество на Божията Майка се състояло преди две хиляди години. Мария отишла в планината да посети Св. Елисавета, която била бременна. Там останала цели три месеца. Когато изпращаме собствената си майка на мястото на вечния покой, знаем, че нея вече няма да я видим на тази земя.
Но ние няма нужда да изпращаме Божията Майка. Тя иска да остане с нас, да остане сред нас. Тази Майка никога не изоставя своите деца, както земните майки. Но има деца, които изпращат майките си в старчески дом, дори понякога без сериозни причини.
Майката на Божия Син идва при човека само с една мисия: да го очисти, да го облагороди, да го зарадва. Идва, за да му предаде „благословения Плод на своя живот“ – Исус, Единствения Спасител на света, единствен Източник на земното и на вечното щастие.
И затова под Твоето покровителство прибягваме, Света Божия Родителко, с Твоя Син ни помири, на Твоя Син ни препоръчай, на Сина Си ни предай!
Мария като поклонничка е на път към всяка държава, към всяко семейство, към всеки човек. От нас зависи дали ще й отговорим както Папа Йоан-Павел ІІ: „Изцяло съм твой!“.
Който изхвърля от дома на сърцето си Мария, изгонва и нейния Син – защото те са неразделни. Както лъчът не може да се отдели от слънцето, така и Мария не можем да разделим от Исус.

Непорочна Дево Марио, Майко на Отвечното Слово, която пътуваш из цялата земя, не подминавай нашите сърца! Положи в тях благословения Плод на твоя живот- Исус, и Го пази, да не би да го изгоним чрез нашите грехове! Прибежище на грешниците, очисти ни от нашите провинения, за да може Исус да заживее в нас завинаги! Майко, изпроси! Майко, измоли! Божия Майко, застъпи се за нас!

Отец Франциск Грудниок,
из „От ден за ден. Майски размишления“,
превод: отец Мариуш Полцин, OFM Cap.

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар