25 ГОДИНИ ВЕРЕН ЕПИСКОП НА ГОСПОД ИСУС

31 юли 2013, 20:00

На днешния ден се навършват 25 години от епископското ръкополагане на нашия обичан монс. Георги Йовчев. На 31 юли 1988 г. кардинал Франческо Коласуоно извършва ръкоположението в катедралата „Св. Лудвиг“ в Пловдив, в съслужие с монс. Самуил Джундрин и монс. Методий Стратиев.
За тези 25 години монс. Георги Йовчев е истински пастир на своите духовни чеда. Превежда ги през последните години от комунистическия режим и през периода на прохождащата демокрация – период на сериозни промени както в българското общество, така и за Католическата Църква в България. През целия този период той полага много усилия за построяването на нови църкви, за подобряване на духовното и материалното състояние на енориите от Софийско-Пловдивския диоцез, за ръкополагането на много нови млади свещеници-българи.
Ние обичаме нашия епископ и отправяме най-съкровени молитви към Светия Дух да го води още много и дълги години в мисията му да води хората при Бог и Бог при хората! Присъединяваме се към всички свещеници и вярващи, които днес го поздравяват за този голям и важен юбилей!

AD MULTOS ANNOS!

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар