„Каритас София“ откри нов център за хора с увреждания

28 октомври 2013, 20:35

На 25 октомври (петък) отвори новият център на „Каритас София” за хора с увреждания в с. Веселиново (област Ямбол). Центърът бе открит от кмета на община Тунджа Георги Георгиев. На откриването присъстваха членовете на управителния съвет на „Каритас София” – отец Петко Вълов и Весела Садовска, председателят на УС на „Каритас София” – доц. д-р Иво Драганов, генералният секретар на „Каритас България” – Емануил Паташев, и изпълнителният директор на „Каритас София” – Цветомир Думанов.
„Капацитетът ни е за 20 души на възраст от 18 до 36 г., като повечето от посетителите му са дългогодишни наши потребители, с които работим още докато центърът се намираше в Ямбол. Хората са щастливи, че отново ще имат къде да ползват комплексните социални услуги, от които толкова се нуждаят. В среда, близка до семейната, ние предлагаме на нашите потребители цялостно обслужване, задоволяване на здравни, образователни и рехабилитационни потребности, предоставяне на храна, транспорт и социални контакти. В района няма друго такова място, където тези хора да получат необходимите грижи.”, разказа Радост Стефанова, директор на центъра.
Благодарим за сътрудничеството на община Тунджа, които ни увериха, че от 1 януари 2014 г. ще поемат издръжката на центъра, както и за предоставеното от тях ремонтирано помещение за срок от 10 години.
Знаем, че както и досега, хората, за които се грижим в центъра, ще преживеят много щастливи и емоционални мигове заедно, ще празнуват своите празници, ще придобият много нови знания, и най- важното – ще продължават да се срещат със своите приятели там.

По информация на „Каритас“

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар