Господ е близо!

17 декември 2018, 01:00

Проповед
за Трета Адвентна неделя

Автор: отец Антъни Бранаган, CSsR
Превод: www.catholic-news.bg

Днес е третата неделя на Адвента. Три свещи горят на венеца. Всичко в литургията днес умножава и увеличава желанието ни да видим пришествието на Христос, всичко ни казва: „Радвайте се винаги в Господ! Господ е близо”.
Ние знаем какво и Кого очакваме. Ние с вяра очакваме празника Рождество Христово. Очакваме най-великата радост – нашия Спасител. Той ще дойде и ще ни спаси. Той е много добър и всемогъщ. Той даваше зрение на слепи, правеше така, че хроми да прохождат, очистваше прокажени, превръщаше глухи в способни да чуват и дори възкресяваше мъртви.
Той познава всеки от нас. Обича всеки от нас. Той знае, че ние сме слаби и грешни. Той обаче взе върху Себе Си нашите грехове и милостиво идва при нас, за да ни очисти от пороците, за да можем да Го приемем достойно, с вяра и любов в сърцата си и семействата си. В това време на Адвента, когато се ще се приближим до Него с искрено покаяние, Той ще ни приеме, ще прости греховете ни и ще обнови нашата радост. Но по особен начин това ще се случи, когато направим една добра изповед. «Бъдете твърди и не се страхувайте; ето, нашият Бог ще дойде и ще ни спаси».

Новини: Проповеди

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар