Детски Кръстен път в катедралата „Св. Йосиф“ в София

12 април 2014, 23:47

В деня преди Връбница и началото на Страстната седмица, децата от групите по вероучение към католическата енория „Св. Йосиф“ в София се събраха в 11 ч. в катедралата, за да участват в Кръстен път. Всяко дете прочете по едно кратко молитвено размишление на всяко от четиринадесетте спирания по пътя на Исус към Голгота. Накрая, в т. нар. петнадесето спиране бе възвестена благата вест за Възкресението на Исус Христос от мъртвите. Детският Кръстен път приключи с молитвата „Отче наш“, или както каза енорийският свещеник отец Збигнев Тенча, OFM Cap.: „Нека накрая се помолим с молитвата, на която ни научи Господ – най-хубавата молитва“.
След като придружиха Исус по кръстния път, децата бяха поканени от сестрите на Майка Тереза в пасторалния център, където всяко от тях изработи своя великденска кошничка. Всяка цветна кошничка, освен трева за подложка, получи от сестрите и солидна доза бонбони, лакомства и шоколадови яйца, за радост на щастливите малки участници.
В приложения линк ДЕТСКИ КРЪСТЕН ПЪТ, можете и вие, подобно на децата от енория „Св. Йосиф“ да извървите пътя към Голгота, който води към възкресението. Текстовете ни бяха любезно предоставени от сестрите от Майка Тереза в София, за което им благодарим.

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА РАЗМИШЛЕНИЯТА НА ДЕТСКИЯ КРЪСТЕН ПЪТ
В ЕНОРИЯ „СВ. ЙОСИФ“ – 2014 Г. >>>>>>

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар