Поклонниците от Раковски: „По стъпките на вярата“

24 април 2014, 09:42

През предишните два дни публикувахме информация за поклонническите групи от енория „Св. Йосиф” и енория „Успение Богородично” в София, както и групата на отец Койчо Димов от Никополската епархия. Те тръгват към Рим, за да участват в канонизацията на двамата „български” Папи Йоан ХХІІІ и Папа Йоан-Павел ІІ. В следващите редове ще намерите информация за трета поклонническа група, организирана от енория „Пресвето Сърце Исусово“ в Раковски.
Вярващите от тази група вчера потеглиха към Италия и днес, 24 април, пристигат в Падуа. Предстои им посещение на базиликата „Св. Антон”, а след това и на градчето Вилафранка Падована. Вечерта поклонниците пристигат във Верона. Утре, 25 април, е пристигането във Вечния град. То ще започне с поклонение във ватиканската базилика „Св. Петър”. Пренощуването ще бъде в генералната къща на сестрите-францисканки в Рим.
На 26 април, събота, от 10 ч. римско време в светилището на Дева Мария Madonna del Perpetuo Soccorso („Дева Мария на постоянната помощ”), намиращо се на прочутата Via Merulana ще бъде отслужена света литургия на български език. По този повод в енорийския сайт на енория „Пресвето Сърце Исусово” е публикувана покана към всички българи, които в този ден се намират в Рим и околностите, да се присъединят към този литургичен момент на благодарност. Предвидена е продължителна разходка из Рим, която ще продължи до утринните часове на следващия ден – 27 април – деня на канонизацията, кулминационната точка на това поклонничество. Поклонниците ще направят всичко възможно да се доберат до площад „Св. Петър”, за да участват в тържествената света литургия по обявяване на Папа Йоан ХХІІІ и Папа Йоан-Павел ІІ за светци на Католическата Църква. Богослужението започва в 10 ч. римско време. За да е пълна духовната радост, след канонизацията католиците от Раковски ще посетят прочутата папска базилика „Св. Павел извън стените”, където се намира гроба на Апостола на езичниците.
На следващия ден, 28 април, групата ще участва в утринната литургия в капелата на сестрите-францисканки, ще посети Casa di accoglienza don Giustino”, а след това ще потегли за Асизи, за да се поклони в базиликата „Св. Франциск”. Вечерта е предвидено пренощуване във Верона.
Последният ден на италианска земя, 29 април, е отделен за Венеция.
Пристигането в България е планирано за 30 април.
Редакцията на www.catholic-news.bg пожелава и на тази поклонническа група благословено пътуване. Събирайте изобилни духовни плодове и ги донесете на своите събратя тук, в България. Бог да е с вас!

По информация на www.catholic-rk.com

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар