Историята на Чудотворния Медальон

27 ноември 2019, 08:00

„Когато влизам в параклиса, коленича пред добрия Бог и Му казвам: „Дай ми каквото пожелаеш!” Тогава, ако ми даде нещо, съм доволна и Му благодаря. Ако ме остави да си тръгна с празни ръце, пак Му благодаря, защото повече и не заслужавам. После Му казвам всичко, което ми дойде на ума. Разказвам Му за радостите и скърбите си и Го слушам. Слушай Го и ти, тогава Той ще почне да говори и на теб.”
Света Катерина Лабуре

Катерина Лабуре е родена на 2 май 1806 година в едно село в Бургундия, на 60 км от Дижон. Била осмото дете в семейство с общо десет деца. На 12 години вече била без майка и поела грижите по чифлика. Постепенно тя разпознала Божия зов и през 1830 г. постъпила в семинара на винкентинките, който се намирал в Париж на улица Рю дьо Бак 140.
Тук и се явява Божията Майка, към която Катерина се отнася с любов още от ранното си детство.

Първото явление:
В нощта на 19 юни, празника на Св. Винкенти, около полунощ, сестра Катерина се събудила, чула глас да вика името и три пъти и видяла леглото си, осветено цялото от лъчи. Когато повдигнала завеските, тя видяла едно чудно красиво дете, което я приканило да отиде в параклиса, като и казало: „Божията Майка те очаква.” Катерина се уплашила, че могат да забележат непослушанието и, но детето, в което тя разпознала своя Ангел-Пазител и казало още…

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар