Щафетно 24-часово бдение пред Светото Причастие в енориите в Раковски

12 март 2015, 17:56

Инициативата на Папа Франциск за 24-часово молитвено бдение пред Светото Причастие във всички католически църкви по света намира отклик и в католическите енории на град Раковски.
Бдението пред Пресветото Тайнство ще започне в 18 часа на 13 март в енория „Пресвето Сърце Исусово“ в Генерал Николаево с измолване на Вечерната молитва от Литургията на Часовете. Храмът ще остане отворен за вярващите до 3 часа през нощта.
Точно в този час щафетата ще бъде поета от манастира на отците-конвентуалци „Св. Максимилиан Колбе“. Тук бдението ще продължи до 10 часа сутринта на 14 март.
От този момент нататък до 17 часа същата вечер молитвеното бдение и обожаването на Исус в Светото Причастие ще се пренесе в енория „Св. Архангел Михаил“ в Секирово. Кулминационната точка ще бъде отслужването на светата литургия в храма.
Темата на обожаването, така, както е обявена от Папския съвет за новата евангелизация, е: „Бог, богат с милост“ – фрагмент от Посланието на свети апостол Павел до християните от Ефес.
Както подчертават свещениците от храмовете в Раковски, вярващите ще се молят за Божието милосърдие за всички кървящи рани на нашето време – за преследваните християни, за жертвите на тероризма, за страните във военен конфликт, за онези, които преживяват нетърпимост и насилие под всякаква форма, и т. н.
Ще бъдат изготвени списъци за отделните групи, които, съвместно със свещениците и сестрите-францисканки да покрият всеки един час от 24-часовото бдение.

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар