Детски Кръстен път в софийската католическа енория „Св. Йосиф“

14 март 2015, 00:26

В съботния ден, 14 март 2015 г., в софийската катедрала „Св. Йосиф“ се състоя т. нар. детски Кръстен път. Става дума за великопостната набожност „Кръстен път“, само че с участието на децата от групите за катехизис в енорията. Малки и по-големи деца, заедно със сестра Мириам и сестра Клара от Ордена на Майка Тереза, водени от енорийския свещеник отец Збигнев Тенча, OFM Cap., заедно преживяха четиринадесетте спирания от пътя на нашия Господ Исус Христос към Голгота. На всяко от спиранията деца и родители прочитаха на глас кратко размишление, бяха изпълнени и няколко песни, посветени на Страданието Господне.
В края на Кръстния път отец Збигнев отправи кратки думи на благодарност към децата, дошли в този дъждовен ден в храма, за да бъдат до Исус в пътя Му с Кръста. Както енористът отбеляза, Исус вече възкръсна, но Той и Неговият кръст продължават да живеят и присъстват в нашите братя и сестри, особено в тези, които изпитват скърби, болести, страдание. Ето защо участието ни в Кръстния път на Исус не свършва с днешния Кръстен път, а продължава всекидневно – като придружаваме Исус в нашите братя и сестри, както и в сърцата си.
Накрая свещеникът благослови всички, които взеха участие в тази набожност, и ги отпрати с традиционния литургичен поздрав: „Идете си с мир!“.

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар