Сайт за духовно укрепване на семействата

28 декември 2016, 15:08

На 17.12.2016 г. на ежемесечната среща за семейства в енория „Св. Михаил Архангел” в гр. Раковски бе представен нов интернет сайт “Семейството – Домашна църква” (www.domashnatsarkva.com).
Статиите и рубриките на сайта са специално насочени към християнските семейства в България. Идеята възникна като естествено продължение на провеждащите се повече от година срещи на семействата в енорията, проведените духовни упражнения за семейства, както и различните конференции. Нуждата от сайт, който да се грижи за духовното израстване на семействата, се вижда ясно. В днешно време семейството като институция е атакувано от всички страни и семейните двойки са изправени пред нови и все по-тежки изпитания. Затова християнските съпрузи имат нужда от помощ, за да поддържат жива тяхната любов, да осъществяват една добра комуникация помежду си и да преодоляват конфликтите и житейските проблеми.
Искаме сайтът да е в помощ на католическите семейства в България по-лесно да намират стойностна литература, посветена на многобройните въпроси, свързани с брака и семейството и по този начин да укрепи брачните връзки и семействата чрез духовното развитие на съпружеската двойка.
Искам да изкажа благодарност към хората, които ми помогнаха в това дело. Благодаря на монс. Йовчев, който винаги е благославял и насърчавал дейности насочени към семействата. Благодаря на отец Румен Станев и на отец Борис Стойков, че бяха мои първи „помощници” в изработването на сайта. Изказвам признателност и на отец Елко Терзийски, че разреши да публикуваме някои статии от списанието „Гласът на Църквата“.
През този период на Рождество Христово, пожелавам на всички християни в България, Бог да бди над тях и техните семейства. Да укрепва любовта между съпрузите и да направи от всички християнски семейства една здрава и плодородна домашна църква!

Андрей Кръстев,
администратор

Бележка: Снимката е от духовно упражнение за семействата, състояло се в енория „Св. Михаил Архангел“, гр. Раковски, през месец ноември 2015 г.

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар