Невероятен талант у момиче с физически увреждания

13 март 2017, 14:39

Необичайна 14-годишна певица стана безспорна победителка в полуфиналите на шоуто „Румънски таланти“: Лорелай Мошнегуту пребори всички конкуренти с гласа си и трогна публиката и журито до сълзи.
Появата й на света не вещаела такъв голям успех. Родната й майка я изоставила след раждането заради видимото й увреждане. Лорелай се родила без ръце, а краката й били недоразвити. Лекарите давали на детето много малки шансове за оцеляване. Въпреки това се търсели осиновители за малкото момиченце, дори и по телевизията, защото никой не я искал. Това привлякло вниманието на Виорика Парван и тя посетила детето в болницата. Заварила едно непрекъснато плачещо бебе, цялото на червени петна и не могла да се реши.
Но следващата нощ й се присънила сцена в огромна зала, на която Лорелай тъкмо завършвала изпълнението си. И тогава избухнали аплодисменти. Всички зрители стояли на крака и ръкопляскали. Лорелай се усмихвала срамежливо, а очите й гледали към Виорика. Жената вече имала една дъщеря със синдрома на Даун и се чувствала като „определена за деца с увреждания“, но този сън й бил необходим, за да разбере, че Бог й дава задача да се грижи за детето. Едно от първите неща, които направила, когато осиновила болното дете, било това да го кръсти спешно.
Но момиченцето оцеляло и се развивало чудесно. Майката осиновителка го насърчавала много. Още на шест месеца тя сложила пастел между пръстчетата на детето. Сега 14-годишната девойка рисува картини, богати на детайли, пише с много красив почерк, сама работи на компютър с клавиатура и мишка и вече е публикувала много написани от нея истории. Освен това свири на електрическо пиано по разработен от нея метод за „малко пръсти на краката“. Но професионалното й бъдеще вероятно ще бъде в пеенето. Със своя благозвучен и отлично обучен глас тя е взела вече много награди в конкурси за изпълнители.

(по kath.net)

Новини: Хроника

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар