19 години от беатификацията на епископ Евгений Босилков

15 март 2017, 14:08

Мисли на бл. Евгений Босилков за живота:

В деня на рождението ни хората казват: „Имаме си новородено“. И този ден е радостен, ала е засенчен от несигурността на бъдещето. Но никой не може да си представи колко „възрастно“ е новороденото. Защото, когато Бог е решил да направи човека по негово подобие, този е истинският ден на моето рождение! Само след много години идва предопределеният от Бога час, в който, според природните закони, съм видял светлината и съм започнал да живея.

Бог ни е дал един пример, един пътепоказател към Откровението на Неговата Истина и Красота нам открити: Исус Христос, Богочовека. Така няма да се лутаме в търсене… Това означава да даваме своя принос за изграждане на Божието царство в душата ни и в света, уверено и с вяра. В това се състои истинският смисъл на живота и нашето съществено задължение: да следваме Исус и да помагаме за изграждането на Неговата Църква.

Дали съм бил в съответствие с целта на моя живот? В мен съществува цял един свят. Има много неща, които покълват, но никога не стават действителност! Истината е, че никой не трябва да подценява живота или да не го взема насериозно. Длъжни сме да вникнем в живота по такъв начин, че да го понесем на раменете си като вързоп. Всичко останало, което не съответства на това виждане, е отхвърляне на величието и възможностите на живота. Този, който си мисли, че може да встъпи в живота без подходяща подготовка и солидна основа при първата буря ще хвърли своя товар в морето.

(Източник:
Фернандо Таконе „Евгений Босилков
Български епископ и мъченик
Защитник на правата на Бога и на човека“)

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар