Кардинал Мюлер е успял да разговаря с кардинал Майснер часове преди смъртта му

6 юли 2017, 10:28

След внезапната и тъжна смърт на кардинал Йоахим Майснер, кардинал Герхард Мюлер, вече бивш префект на Конгрегацията за доктрината на вярата, разказва в интервю от вчера, 5 юли, че е разговарял с Майснер в нощта преди да почине. Както съобщава Passauer Neue Presee, Мюлер е разговарял по телефона с бившия архиепископ на Кьолн [кардинал Майснер] предишната нощ [преди да почине на следващата сутрин]; разговаряли са и за неподновения мандат на Мюлер. Майснер е казал на Мюлер, че е „дълбоко натъжен“ от неговото отстраняване. По думите на кардинал Мюлер, кардинал Майснер е споделил, че се е почувствал наранен от това решение, както и че го смята за вредно за Църквата.

Passauer Neue Presse съобщава също и станалия вече известен факт, че кардинал Майснер е починал, докато е седял и се е молел с бревиар в ръка, готвейки се за утринната света литургия.

Passauer Neue Presse съобщава, че архиепископ Георг Генсвайн, личен секретар на Папа Бенедикт XVI, също се е видял с кардинал Майснер няколко дни преди смъртта му, на 2 юли. Монс. Генсвайн е бил в Бад Фюсинг (до Пасау), за да участва в симпозиума “Bad Füssinger Gespräche”. Кардинал Майснер бил отседнал на същото място за възстановяване и отдих. Двамата са се срещнали именно на това място, но подробности за разговора между тях не се съобщават.

Източник: OnePeterFive

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар