Аржентинските епископи единни с учението на папата в „Amoris laetitia”

6 февруари 2018, 08:39

По думите на новоизбрания председател на аржентинската епископска конференция папа Франциск ще посети родината си, „когато му дойде времето”. Епископ Оскар Висенте Охеа съобщи това пред „Vatican News“ в края на седмицата, след среща с папата. При последната папска визита в Чили и Перу е имало критики от Аржентина, че Франциск посещава за шести път Латинска Америка, но подминава родината си.
На частната аудиенция с папата в събота освен епископ Оскар Висенте Охеа е присъствал и архиепископът на Буенос Айрес, кардинал Марио Аурелио Поли. Според епископ Охеа предмет на разговора са били епископските синоди за младежта през есента на 2018 г. и за Амазония през следвашата година, както и „единството на епископите с това, което папата учи, като например апостолическото писмо „Amoris laetitia”. „Папа Франциск ни насърчи да бъдем смели”, казва председателят на аржентинската епископска конференция.
Франциск изрично похвалил насочващата помощ на аржентинските епископи относно папското писмо за брака и семейството. Насочващата помощ предвижда по отношение на разведени с втори брак възможност за приемане на Причастие в отделни случаи и след „метод на разграничаване” заедно с духовно лице. По-късно този пасаж дори е официално признат като част от папския магистериум.

(kath.net)

Новини: Хроника

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар