Виктор Орбан: „Християнството е последната надежда на Европа“

21 февруари 2018, 14:30

„Християнството е последната надежда на Европа“ – това заяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, като обвини политиците в Брюксел, Берлин и Париж, че насърчават „упадъка на християнската култура и навлизането на исляма“. За това съобщава изданието Christian Today.
В традиционната си годишна реч, произнесена на 18 февруари т. г., Виктор Орбан, който оглавява управляващата дясна партия „Фидес – Унгарски граждански съюз“, заяви, че правителството му ще продължи да се съпротивлява на опитите на ООН и Европейския съюз „да увеличат миграцията“ по целия свят. Той също така предвиди, че в скоро време „ислямът ще се стече пред вратите на Централна Европа – както от запад, така и от изток“. „Християнството е последната надежда на Европа – каза още унгарският лидер. – Най-страшните ни кошмари се сбъдват. Западът ще е в упадък, докато не пожелае да проумее, че Европа е препълнена с хора“.
Орбан е на власт от 2010 г. и се ползва с широка подкрепа в унгарското общество. Според прогнозите на анализаторите той ще спечели отново предстоящите парламентарни избори, които са насрочени за тази есен. В същото време отношенията му с Европейския съюз продължават да се влошават. Сред своите главни врагове самият Орбан посочва милиардера Джордж Сорос, чиято дейност в Унгария бе забранена. Като свои съюзници посочва Полша, Чехия и Словакия.

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар