Папа Франциск поздрави източните християни за Великден и осъди химическите атаки в Сирия

10 април 2018, 15:49

По време на традиционната за Пасхалното време неделна молитва „Regina Coeli“ папа Франциск се обърна с великденски поздрав към християните, които отпразнуваха Възкресение Христово на 8 април по Юлианския календар, а след това решително осъди последната химическа атака в Сирия, при която загинаха десетки невинни хора, сред които и деца.
Към източните християни Франциск се обърна с думите: „Към нашите братя и сестри от Източните Църкви, които днес, съгласно Юлианския календар, честват тържеството Възкресение Христово отправям най-сърдечните си поздрави. Нека Възкръсналият Христос ги изпълва със светлина и мир, и нека утеши общностите, които живеят в особено трудно положение“.
В апела си за мир в Сирия папата каза: „Ужасяващи новини пристигат от Сирия – новини за бомбардировки, с десетки жертви, сред които много жени и деца. Новини за много хора, поразени от ефекта на химически вещества, съдържащи се в бомбите. Нека се молим за всички починали, за ранените, за семействата, които страдат. Няма добра и лоша война, и нищо, нищо не може да оправдае използването на такива средства за унищожаване на хора и невъоръжени групи. Нека се молим отговорните политици и военни да изберат друг път – пътя на преговорите – единствения, който може да доведе до мир, а не онзи на смъртта и разрухата“.

Новини: Regina Coeli

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар