Епископ Атаназиус Шнайдер: Зад масовата емиграция към Европа стои отдавна подготвян план за промяна на християнската и национална идентичност на европейските народи

29 юни 2018, 16:21

Зад масовата емиграция към Европа стои план за обмен на европейските народи. Това каза монс. Атаназиус Шнайдер, един от най-известните епископи в Католическата църква, в сряда в интервю за италианския вестник „Il Giornale“. Това бил насочен опит за поставяне на християнството в Европа под въпрос.
Епископ Шнайдер е роден в семейството на етнически германци в Токмок, Киргизка ССР. Той познава Съветския съюз и комунистическия тоталитаризъм от личен опит. Това го различава от другите немски епископи и обяснява различния по съдържание друг език, който той говори. Той е спомагателен епископ в архидиоцез Астана, Казахстан. Член е на Ордена на регулярните каноници на Светия Кръст (ORC). Освен майчиния си език владее свободно руски, английски, италиански и португалски, ползва латински и гръцки.

Il Giornale: Съществува голяма дискусия на тема емиграция. Беше ли изоставена Италия от Европейския съюз? Църквата постоянно призовава страната ни към „идеята за хуманност“.
Епископ Шнайдер: Феноменът на така наречената „емиграция“ е целенасочен и отдавна подготвян план от международните сили за промяна на християнската и национална идентичност на европейските народи. Тези сили използват огромния морален потенциал на Църквата и нейните структури за още по-ефективно постигане на антихристиянските си и антиевропейски цели. За тази цел се злоупотребява с истинското разбиране за хуманността и дори на християнската заповед за любовта към ближния.

Il Giornale: Какво мислите за вътрешния министър на Италия Матео Салвини?
Епископ Шнайдер: Не познавам и не следя внимателно политическата обстановка в Италия, затова не мога да коментирам това. Но когато правителството на една европейска страна се опитва да подчертае собствения си суверенитет и собствената си историческа, културна и християнска идентичност пред тоталитаризма на един вид нов Съветски съюз, който днес се нарича Европейски съюз и има безпогрешна масонска идеология, това със сигурност е похвално.

(katholiches.info)

Новини: Коментари

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар