„Спрете да ги обърквате!“, или как момичешката пола се оказа проблем в Англия

4 юли 2018, 10:28

Най-малко четиридесет средни училища в Англия вече са установили забрани за момичета да носят поли, за да можело техните връстници-трансджендъри да се чувстват комфортно. Съобщението е на вестник „Daily Mail“.
Първото английско училище, въвело т. нар. „трансджендър-неутрална“ униформа, е елитно учебно заведение в Люис, Източен Съсекс. Всички обучаващи се в него още от септември миналата година са задължени да носят само панталони.
„Причината за смяната на училищната униформа е свързана с равенството и вежливостта. Сега всички наши ученици носят еднаква униформа, което е по-благоразумно и с голяма вероятност ще намали шансовете за нарушаване на човешките права. Това е джендър-неутрална форма, и ние дълго мислихме над това, за да бъде тя наистина неутрална“ – са мотивите на директора Тони Смит.
В същото време, както отбелязва „Daily Mail“, родители на ученици от висшето училище „Филипс“ в Бюри, където също е въведена „джендър-неутрална“ униформа, се оплакват, че никой не се е консултирал с тях, както и че не е било поискано тяхното мнение преди вземането на подобно решение. „Убедена съм, че по такъв тип въпроси е необходимо да се допитват до родителите. Ние имаме нужда от силни аргументи“ – изразява своето недоумение майка на студент от „Филипс“.
Бивши студенти също се обявяват срещу отмяната на женската униформа. „Позволете на момчетата да бъдат момчета, а на момичетата – момичета. Спрете да ги обърквате!“ – цитира вестникът думите на випускник от училището.
По-рано през годината, на територията на Великобритания, за Деня на майката, който традиционно се отбелязва в четвъртата неделя от Великите пости, бяха пуснати джендър-неутрални картички. В текста на приветствието думата „мама“ бе заменена с местоимението „ти“.

Източник: Sib-Catholic

Новини: Хроника

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар