Архиепископът на Бамберг поставя условия за протестанти, желаещи да приемат Причастието

5 юли 2018, 15:59

В архидиоцез Бамберг съпрузи некатолици от смесени бракове могат да приемат Причастието в отделни случаи. В сряда архиепископ Лудвиг Шик поясни на интернет-страницата на архидиоцеза, че пастирите трябва да подхождат чувствително към конкретната ситуация на всеки отделен човек и да му дават възможност да вземе лично решение по съвест за или против приемане на Причастието. За това обаче трябва да бъдат изпълнени няколко условия.
Всеки вярващ трябва да знае за уникалното значение на евхаристичното тържество. Това включва поддържане на лично общуване с Исус Христос. Освен това той трябва да потвърждава Веруюто, да приема седемте католически тайнства и да признава католическата структура на Църквата с папата, епископите и свещениците. Преди всяко Причастие трябва най-вече да проверява дали има духовна нужда от приемането на Тялото Христово и дали е готов да живее достойно като християнин във всекидневния живот.
Тези предпоставки важат за всички католици и трябва да се признават от съпрузите протестанти в смесените бракове, за да могат да получават Причастие в определени случаи.

(katholisch.de)

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар