Англия забранява молитвата пред клиниките за аборти

9 юли 2018, 22:20

Защитниците на аборта не се задоволяват с либералното законодателство, даващо възможност за масово убийство на неродени деца. Културата на смъртта иска да бъде чист човек с бяла риза въпреки кръвта, лепнеща по ръцете й. Тя не понася това, че юридически безсилните защитници на живота държат огледалото пред нея. Преди всичко не бива да се пречи на бизнеса.
От различни страни се съобщава за опити, ограничаващи свободата на мнение на движението за правото на живот. Един от начините е премахването на правото за събрания пред клиниките за аборти.
Мисленето, нетолериращо плурализма, се налага от враждебните на свободата мнозинства в законодателната, изпълнителната и дори съдебната система. Жертви на тази принуда за „прогресивно щастие“ са преди всичко правото на мнение и религиозната свобода. Този, който убива невинни заченати деца или подкрепя тяхното убийство е актуален и има думата. А който защитава правото на живот, трябва да мълчи.
Най-новият пример е Англия. Върховният съд потвърдил забраната, че пред клиниките за аборти вече е забранено да се молят. Молитвените бдения наоколо са забранени в бъдеще.
Съответно постановление е издадено от съвета на Borough of Ealing, квартал на Лондон. Около клиниката за аборти „Marie Stopes“ е създадена ограничителна зона. По този начин не се позволява на жени, които са се решили на аборт, да влизат в контакт със защитници на живота. Те могат да им обяснят какво в действителност представлява абортът, че това означава смърт на невинно дете и могат да им предложат материална, медицинска и психологическа помощ. Но това пречи на бизнеса с аборти и на идеологията.
Насърчителка на ограничителната зона е Рупа Хук, дъщеря на бенгалски мюсюлмани, емигрирали в Англия през 60-те години, народен представител на избирателен район Ealing и заместник кмет на района. Тя е сигурна, че това е конкретно изпълнение на „закона срещу домашно насилие“, който кралица Елизабет II споменава в свое неотдавнашно изказване пред английския парламент.
Клиниката за аборти в Ealing носи името на Мари Стоупс (1880–1958), ботаничка от заможно семейство, феминистка. През 1913 г. тя се срещнала с Маргарет Сангър, американска активистка за контрол на раждаемостта и потърсила връзка с малтусианците в Англия. Сангър открила нелегално по време на Първата световна война първата клиника за аборти в САЩ. Стоупс планирала такава за Англия и тя била открита през 1921 г. с парите на двама „филантропи“ – вторият й мъж Хъмфри Вердън Роу и търговецът на чай Джон Съмнър.
Мари Стоупс е пионер на евгениката, расовата хигиена и убийството на заченати деца във Великобритания. Своя единствен син тя възпитавала не само много далеч от християнството, но гледала на него като на „социален експеримент“ и затова го обличала с рокли. Когато той се оженил през 1948 г. за жена с късогледство, тя го лишила от наследство, защото внуците й можели да бъдат също късогледи.
Въпреки това синът й през целия си живот бил противник на християнството. До смъртта си през 2014 г. той бил председател на British Humanist Association и имал водеща роля също в International Humanist and Ethical Union.
Мари Стоупс била пламенна почитателка на Хитлер. През 1935 г. организирала в нацистка Германия международна конференция за семейно планиране и расова хигиена. На Хитлер изпращала любовни стихотворения. Благодарение на делата й през 1976 г. се появява Marie Stopes International – организация, която е неразделна част от международното лоби за аборти. Понастоящем тя действа в 37 държави, за да „помага на жени да раждат деца по решение, а не случайно“. Тези, които не се вписват в тази схема, са убивани с аборт.
Организацията се гордее, че през 2017 г. била предотвратила 5,4 млн. „колебливи аборти“, което означава, че е провела 5,4 млн. „сигурни аборта“.

(katholisches.info)

Новини: Хроника

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар