Дева Мария, която развързва възли: Деветницата – въведение (6)

23 ноември 2018, 12:35

ДЕВЕТНИЦА НА СВЕТА ДЕВА МАРИЯ, КОЯТО РАЗВЪРЗВА ВЪЗЛИТЕ
Въведение

Следващата деветница се моли в девет последователни дни, с постоянство и без прекъсване, всеки път когато молим Света Богородица да развърже един възел в живота ни

Няколко съвета
Както ни учи Светата Майка – Църквата, духовният живот, набожностите и духовните упражнения са много тясно свързани с приемането на светите тайнства и са толкова по-ефикасни и плодоносни, колкото повече се отговори на Божията благодат. Поради това, по време на деветницата е желателно да се изповядаме, за да искаме прошка от Бог за нашите грехове, да участваме през тези девет дни ежедневно на Светата Литургия и да се причестяваме, защото Светата Евхаристия е извор и връх на целия християнски живот.
Освен това, всеки ден от деветницата е уместно и подходящо:
1. Да се възхваля, благодари и да се благославя Пресветата Троица: Бог Отец за дара на сътворението; Бог Син за дара на изкуплението; Бог Свети Дух за дара на освещаването.
2. Да се прощава винаги и на всеки.
3. Да се ангажираме и да сме постоянни в молитвата – лична, семейна и в общността.
4. Да се вършат милосърдни дела.
5. Да се оставим изцяло в Божиите ръце.

Като следваме тези съвети и като се ангажираме всеки ден в покаятелния път на нашето обръщане към Бога, чрез който реално променяме живота си, ще се видят чудесата, които Бог е запазил за всеки от нас, според времето и волята Си. Деветницата на Мария, Която развързва възли е много ефикасна, ако се вярва твърдо, за да се преодолеят моменти на страдания, на болест, на скръб, на морална разруха, семейни проблеми, липса на работа, брак в криза, и така да бъдем осветлени в най-трудните за вземане решения, за да бъдем излекувани, утешени и да просим помощ в малките или големи трудности в живота, но така също и да благодарим за необхватните благодати, които непрекъснато получаваме от Господ.

Схема на Деветницата за всеки ден
1. Начални молитви.
2. Броеница – първите три десетици.
3. Молитви от деветницата за съответния ден.
4. Броеница – последните две десетици.
5. Заключителни молитви.

Превод от италиански: отец Койчо Димов,
Никополска католическа епархия

Следва

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар