Дева Мария, която развързва възли: Деветница – ден четвърти (11)

12 декември 2018, 09:22

ЧЕТВЪРТИ ДЕН НА ДЕВЕТНИЦАТА

Началните молитви и Света Броеница с първите три десетици (вж. публикациите от предишните дни за деветницата)
„В онези дни, Мария стана и бързо се запъти към един град в планинската част на Юдея. Там влезе в дома на Захарий и поздрави Елисавета. Когато Елисавета чу поздрава на Мария, детето заигра в утробата й” (Лк. 1, 39-41)

Молитва
Велика Майко на Божията любов, надежда за всички, които се нуждаят от тази любов, ела ми на помощ, както си посетила Елисавета. Аз поставям в дланите Ти този възел /посочва се/, който ми пречи да бъда в мир, парализира душата ми, и ми пречи да стигна до моя Господ и да поверя живота си на Него. Майко, развържи този възел в живота ми /посочва се/. Помоли Исус да излекува моята вяра от парализа, която се оставя да бъде ранявана от всяка трудност в живота. Върви с мен, обична Майко, за да осъзная, че трудностите, които срещам по пътя си са възможности да усиля вярата си и да се науча да благодаря на Бог, Който не престава да ме подкрепя със Своето Провидение.
О, Марио, Майко на добрият съвет, вземи този възел /посочва се/, който ми пречи и чрез силата на Твоята десница, развържи го!
Марио, Която развързваш възлите – моли се за мен.

Последните две десетици на Броеницата и заключителните молитви, посочени по-долу.

Превод от италиански: отец Койчо Димов,
Никополска католическа епархия

Следва

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар