Йезуитът Джеймс Мартин разпространява броеница за пълно приемане на ЛГБТ

19 декември 2018, 17:08

Йезуитският свещеник Джеймс Мартин призовава да се моли броеница за пълно приемане на хората, определящи се като ЛГБТ.
„Rosary of Modern Sorrows“ (броеница на съвременните скърби) е изготвена и разпространявана от организацията „Contemplative Rebellion“. Мънистата за петата десетица от броеницата са в цветовете на дъгата. Предлаганата за нея молитва е: „Молим се за хората ЛГБТ да бъдат приемани във всички църкви, храмове, джамии и синагоги. Молим се за двойките ЛГБТ, техните деца и разширени семейства. Молим се да бъдат подпомагани и обичани, с пълно приемане като човешки същества, създадени по подобие на Бога, творение, което Бог е намерил за `добро`, които заслужават да живеят в пълнота всеки аспект от живота.“
Мартин препоръчал броеницата на своите 23000 абонати в Twitter в началото на декември. Не бил нито помолен, нито му се плащало за това, но искал да препоръча две „произведения на изкуството“: „Rosary of Modern Sorrows“ и коледна картичка от Близкия Изток, също продукт на Contemplative Rebellion.
Мартин представил двете също и във Фейсбук, където имал повече от 570 000 абонати.
Джеймс Мартин SJ многократно е коментирал одобрително хомосексуалността. Той е автор на много книги и е съветник на ватиканската дикастерия за комуникациите. Последната му книга „Building a Bridge“ за пастирската дейност сред хомосексуални се определя от критиците като „скандална интерпретация на католическото учение“.

(kath.net)

Новини: Хроника

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар