Архиепископ Гандецки: „Няма друго църковно или християнско учение освен това, което се съдържа в посланието на кардинал Мюлер“

20 февруари 2019, 13:45
„Кардинал Мюлер не прави нещо друго, освен да защитава истинската доктрина на вярата.“ „Критиката на кардинал Каспер“ срещу него е „несправедлива“.
Това заяви архиепископ Станислав Анджей Гандецки, председател на полската епископска конференция, в интервю за EWTN Полша във връзка с „Манифест на вярата“ на бившия префект на Конгрегацията за вярата, кардинал Герхард Мюлер.
Гандецки е архиепископ на Познан и заместник-председател на Съвета на европейските епископски конференции (CCEE). През 2014 г. папа Франциск го назначи за член на Конгрегацията за доктрината на вярата.
Подобна критика на кардинал Каспер „беше във всеки случай източник на объркване на миналия синод на епископите“, казва по-нататък Гандецки. „Струва ми се“, сякаш „кардинал Каспер все още се опитва да подкопае доверието в кардинал Мюлер“.
Кардинал Мюлер е човек с твърди убеждения, той не е воден от „търсенето на новини“, а посочва основните тези, които всеки вярващ лесно може да приеме“, казва Гандецки и потвърждава: „Няма друго църковно или християнско учение освен това, което се съдържа в посланието на кардинал Мюлер“.

Новини: Коментари

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар