Мексико: Католически свещеник изгори изображение на Пачамама (видео)

8 ноември 2019, 14:52

До преди месец едва ли някой, освен групи индианци знаеше за Пачамама. Благодарение на организаторите на проведения миналия месец в Рим синод за Амазония този идол стана известен в цял свят, а ритуалите с него скандализираха обикновените католици и предизвикаха възмущението им от опита на организаторите на синода и на ватиканските медии да отрекат или да прикрият идолопоклонното отношение към Пачамама.
В Латинска Америка обаче се знае съвсем точно за какво иде реч, защото там Църквата ежедневно се бори срещу форми на идолопоклонство и езически суеверия.
Един от най-известните свещеници в Мексико, Хуго Валдемар, каноник на катедралата на Мексико сити, изгори миналата неделя, пред събралите се за покаятелна набожност вярващи, изображение на Пачамама. Свещеникът е експерт по предхристиянските езически религии в Централна Америка и знае за огромните усилия, полагани от мисионерите, особено от францисканците, за изкореняването на идолопоклонничеството без всякакви извинения. Подробности – във видеото:

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар