Папският нунций изрази съболезнования по повод смъртта на епископ Петко Христов

15 септември 2020, 13:40

Апостолическата нунциатура в София разпространи официално прессъобщение по повод смъртта на Негово Високопреосвещенство Никополския епископ монс. Петко Христов. По-долу публикуваме пълния текст на съобщението до медиите, подписано от папския нунций в България архиепископ Анселмо Гуидо Пекорари.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА АПОСТОЛИЧЕСКАТА НУНЦИАТУРА
ПО СЛУЧАЙ КОНЧИНАТА НА НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕСТВО
МОНС. ПЕТКО ХРИСТОВ, НИКОПОЛСКИ ЕПИСКОП

След дълго боледуване, вчера, на 14 септември, почина Негово Високопреосвещенство монс. Петко Христов, Никополски епископ. По този повод съобщаваме, че заупокойната литургия ще бъде отслужена на 19 септември, в 12 ч., в катедралата „Св. Павел от Кръста“ в град Русе. Богослужението ще бъде водено от Негово Високопреосвещенство монс. Христо Пройков, в качеството му на председател на Междуритуалната Епископска конференция в България. На 15 септември духовниците и богопосветените лица ще се съберат в епископската резиденция, за да се молят пред тленните останки на починалия епископ, след което ковчергът ще бъде пренесен в катедралата, където ще бъде изложен за поклонение от страна на вярващи.
Апостолическият нунций монс. Анселмо Гуидо Пекорари изразява най-дълбоки съболезнования на свещениците, богопосветените и вярващите от Никополската епархия, като ги уверява в молитвите си за душата на покойния епископ.

Превод от италиански: www.catholic-news.bg

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар