Мария – Царица на душите в чистилището

7 ноември 2020

Молитва

Света Марио, велика Ходатайко, твоята майчина любов обхваща по еднакъв начин всички души, които са изкупени с кръвта на твоя Син Исус.
Тъга изпълва сърцата ни, когато мислим за нашите покойни. Но ние имаме безпределно доверие в твоето застъпничество.
И така, ние идваме при теб, величава Царице. Смъртта е скъсала земните връзки, но тя не е заличила любовта, свързваща ни с онези, които са живели в същата вяра като нас.
Мария, безброй души в чистилището чакат с пламенно търпение да им окажем помощ с нашата молитва, с добри дела. В любовта на Исус Христос ние повдигаме очи и сърца в Негово име към теб, любяща Майко на всички верни.
Изслушай молитвата ни!
С твоето майчино ходатайство докосни сърцето на твоя Син, нашия Спасител! Нека твоята святост да замени нашата бедност, твоята любов – нашата безчувственост, твоята мощ – нашата слабост!
Царице на небето, дай, та да се изпълни пламенният копнеж на починалите души да бъдат допуснати до блажено съзерцание на Бога.
Добра Майко, молим те специално за душите на нашите роднини, на свещениците, на всички, които са насърчавали почитта към теб, които са правили добро на другите и са им съчувствали, и накрая за душите, които са забравени. Дай, та един ден всички да бъдем заедно в небето и в твоето ощастливяващо присъствие, заедно със светците, да можем да се наслаждаваме на съзерцанието на Бога! Тогава ще ти благодарим безкрай, добра Майко, неуморна Утешителко, за всички благодати, които си ни издействала. Амин!

Папа Пий ХІ

(gloria-patri.de)

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар