Честит рожден ден, Мамо!

8 септември 2023

Нека днес отбележим празнично рождения ден на Дева Мария! Всъщност, защо не седнем като едно семейство на празничната трапеза? Та нали отбелязваме рождените дни на роднини и приятели, споделяйки тяхната радост! Винаги се опитваме да направим този ден специален за „виновника“ за тържеството, защото го обичаме.
Дева Мария, нашата небесна Майка, е член на нашето семейство. Още преди вековете, когато Господ решил да ни изпрати Своя Син, Той избра Дева Мария за Своя Майка. Осиновявайки всички нас в Христос, Небесният Отец ни направи братя и сестри на Исус, което ще рече – синове и дъщери на Божията Майка. В някакъв смисъл, родословието на Христос, описано в евангелския откъс, е и наше духовно родословно дърво. В него присъстват нашите духовни предци – от Авраам, прародителя ни във вярата, до Йосиф и Мария. Тяхната история е и наша история. Техните надежди и мечти – наши надежди и мечти.
Като член на Божието семейство ти си призван да играеш важна роля в Божествения замисъл, подобно на Дева Мария. Но най-вече, ти имаш уникална роля в твоето собствено семейство. Ти си син или дъщеря, баща или майка, брат или сестра, леля или дядо… Освен това, ти си нечий колега, съсед или клиент. Бог желае да носиш Христос на заобикалящите те хора, както правела Божията Майка. Сигурно ще кажеш, че летвата е твърде висока? Така си е. Но не позволявай величието на това призвание да те смути. Не забравяй, че не си сам. Ти имаш прекрасно семейство, готово да те подкрепи във всеки един момент, а освен това имаш и най-прекрасната Майка на света, която никога няма да те изостави.

«Отче, благодаря Ти, че направи Дева Мария моя пресвята Майка. Помогни ми да приема ролята си в изграждането на Твоето Царство и достойно да я изпълнявам».

Превод: catholic-news.bg

Новини: Актуално

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар