Американските епископи издадоха молитвеник срещу демони

3 ноември 2017, 20:28

Католическата епископска конференция на САЩ (USCCB) публикува точно преди Хелоуин книга с молитви „срещу силите на мрака“. Текстовете на молитвите са взети от английския превод на ритуала за екзорсизъм.
Пълният ритуал за ексорсизма е достъпен само за епископи. Епископската конференция е подбрала молитви за всички вярващи, за да ги подпомагат и придружават в „борбата им срещу злия враг“. Книгата е „съкровищница от благодарствени и просителни молитви към всемогъщия Бог и молитви за ходатайството на светците“, се казва на интернет страницата на USCCB.
Всяка молитва „потвърждава реалността на злото в света“, но преди всичко суверенитета на Бог, който може да преодолее всяко зло в света, пишат по-нататък епископите.
Може би не е случайно, че книгата е излязла няколко дни преди Хелоуин, пише Томас Уилямс от университета „Нотр Дам“ за новинарската страница „Breitbart“. Хелоуин като навечерие на тържеството Вси светии имал християнски корени, стигащи чак до VІІІ в. Но през последните десетилетия се забелязвали противоположни влияния, подчертава той и го обяснява с няколко примера. В книгата „Сатанинска Библия“ на сатаниста Антон Шандор ЛаВей (1930-1997) от 1969 г. Хелоуин и Валпургиева нощ са сочени като двата най-важни сатанински празника. Дорийн Валиенте (1922-1999), върховна жрица на култа Уика обявила Хелоуин за един от „четирите най-големи вещерски сабати“. Хелоуин бил „сериозна работа“ за вещиците, въпреки че се „празнува весело“.

(kath.net)

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар