Ирландските католици провеждат акция „40 дни на изкупление за живота и вярата“

9 юни 2018, 15:02

Само няколко дни след референдума за конституционната закрила на живота в Ирландия стартира 40-дневна програма за покаяние. Инициаторка е Кати Синот, която е организатор и на Броеницата на брега на Ирландия в края на ноември 2017.
Акцията цели да даде възможност на ирландските католици да молят за Божията милост и прошка след референдума от 25 май. Две трети от ирландските гласоподаватели гласуваха да се премахне от конституцията правото на живот на заченати деца.
Акцията „40 дни на изкупление за живота и вярата“ е започнала на 30 май и ще продължи до 6 юли. Периодът е избран неслучайно. През това време парламентът ще обсъжда закона за аборта. В програмата, която е достъпна в интернет, са включени предложения за молитва, духовни четива, често участие в Светата литургия, изповед и покаятелни дела.
Грехът и привързаността към него блокират Божията благодат, подчертава Синот и цитира писмо на папа Бенедикт XVI от 2010 г. до ирландците, в което се казва, че покаянието и изкуплението са начините за излекуването на Църквата в Ирландия и нейния народ.

(kath.net)

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар