Йезуитски свещеник се бори за легализиране на аборта

31 юли 2018, 16:04

Отецът йезуит Марио Серано Марте насърчавал чрез профила си в туитър декриминализирането на аборта в Доминиканската република.
Кампанията на Серано започнала на 12 юли, когато той отправил по туитър серия от съобщения, агитиращи за протеста на 15 юли, на който бил подкрепен законопроект за легализиране на аборта в три случая: опасност за живота или здравето на майката, изнасилване и кръвосмешение, както и малформации на плода, поради които е невъзможна продължителността на живота му.
За да подкрепи искането, Серано изпратил и други съобщения, в които според виждането му се изтъкват позитивните страни на законопроекта. „Вярвам, че легализирането на аборта в трите случая е нещо много справедливо, съобразяващо се с живота“, написал той.
На 15 юли той съобщил, че участниците в протеста били близо до Исус, който „обича хората, съпътства ги и не осъжда никого в екстремни ситуации“.
С поддръжката си на легализирането на аборта Серано печели огромно внимание в медиите. Многократно се появява по телевизията на Доминиканската република.
Много епископи осъждат ангажимента на Серано публично и в преки разговори с него. Йезуитският свещеник не променил позицията си и няколко дни след протеста се изказал пред медиите в негова защита.
В Доминиканската република абортът е законен, само ако животът на майката е в опасност.

(kath.net)

Новини: Хроника

Коментари

Няма коментари

Оставете коментар